Home

Achtergrond 151 x bekeken

ECB blijft geld in markt pompen zolang nodig is

De Europese Centrale Bank (ECB) zal extra geld in de markt blijven pompen zolang als dat nodig is.

Maar er blijft een duidelijke scheiding bestaan tussen de kapitaalinjecties en het monetaire beleid, zei topman Jean-Claude Trichet dinsdag.
De ECB pompt, net als het stelsel van Amerikaanse banken, de Fed, grote sommen geld in de markt om die te verlichten. ,,De bank zal de toegang van banken tot liquiditeit en het functioneren van het geldstelsel actief blijven steunen zolang als dat nodig is'', aldus Trichet. ,,Het monetaire beleid aan de andere kant is bedoeld voor een doel: de handhaving van prijsstabiliteit.''
De topman noemde de huidige situatie ,,uniek''. Trichet riep politici op te leren van deze gebeurtenissen om herhaling te voorkomen. Donderdag komt de ECB bijeen. Verwacht wordt dat de rente ongewijzigd zal blijven op 4,25 procent.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.