Home

Achtergrond

Duitsland exporteert record aan aardappelen

De Duitse aardappelexport bereikte in het bedrijfsjaar 2007/2008 een record met een volume van ruim 1,5 miljoen ton.

Nederland nam het leeuwendeel af, ruim 1 miljoen ton.

Dat heeft het landbouwmarktbureau ZMP meegedeeld. Ten opzichte van het voorafgaande bedrijfsjaar groeide de export volgens het bureau met meer dan 200.000 ton. Deze groei is te danken aan de toegenomen vraag naar tafel- en verwerkingsaardappelen. Afzonderlijk bekeken was de export hiervan bij elkaar 1,1 miljoen ton, ofwel 140.000 ton meer dan in 2006/2007.

Nederland importeerde 750.000 ton tafel- en verwerkingsaardappelen. Ook dat is meer dan ooit tevoren, aldus het bureau. Het ZMP gaat ervan uit dat vooral fritesaardappels uit het noordwesten van de Bondsrepubliek hun weg naar Nederland vonden.
Aan fabrieksaardappelen ging 332.000 ton naar Nederland.

Of registreer je om te kunnen reageren.