Home

Achtergrond 2 reacties

Duitse varkensnoteringen 9 cent omlaag

De Duitse slachterijen hebben hun noteringen voor volgende week met 9 cent verlaagd. De verwachting is dat de Nederlandse slachterijen dat voorbeeld zullen volgen.

Het sentiment in de markt is zwaar negatief. De kredietcrisis laat zich gelden. Oost Europese valuta staan onder druk, en maken dat de afzet naar deze landen stagneert. Ook op de termijnmarkt in Hannover is de teneur al de hele week negatief.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    melkveehouder

    Met je eens Jos. Dit geeft precies aan waar altijd winst gemaakt wordt, en waarom de boeren de voedselverkoop ter hand moeten nemen.

  • no-profile-image

    jos

    "-----Het sentiment in de markt is zwaar negatief. De kredietcrisis laat zich gelden.----" Precies zoals het er staat; de verlagingen worden puur door (negatieve) emoties veroorzaakt maar als je naar het aanbod kijkt zou er geen reden voor moeten zijn. Binnen drie weken ruim 10% van prijs af en als ik naar de grootgrutter ga merk ik er niets van. In tegendeel. Als we vandaag naar de AEX (-4.63%) kijken zien we maar één stijger nl. Koninklijke Ahold (+10.71%). Onverwachte omzetstijging is de verklaring. Het is dan ook niet meer dan een morele taak van de slachters om daar hun marge te gaan halen en niet die te proberen te verbeteren over de ruggen van de boeren.

Of registreer je om te kunnen reageren.