Home

Achtergrond 217 x bekeken

Drenthe lanceert website subsidies landelijk gebied

De provincie Drenthe heeft een nieuwe website geopend die initiatieven op het Drentse platteland steunt. Op deze site is informatie te vinden over bestaande projecten en mogelijkheden voor steun van nieuwe initiatieven. Begin van deze maand lanceerde Groningen ook al een website voor het landelijk gebied.

De website geeft informatie over subsidiemogelijkheden en biedt een overzicht van de programma's in de vijf Drentse deelgebieden. Omdat de programma's zich ook richten op recreatieve en sociaal-economische initiatieven is het programma ook interessant voor bedrijven, ondernemers en organisaties in het landelijk gebied. Van 2007 tot 2013 is er in totaal voor 400 miljoen euro geld voor projecten die bijdragen aan wonen, werken en recreëren in het landelijk gebied.

De provincie Groningen lanceerde begin van deze maand ook al een site met allerlei informatie over het Programma Landelijk Gebied (PLG) voor de periode 2007- 2013. In het PLG werken provincie en partners samen aan het versterken van landbouw, natuur, recreatie, water en economie in het landelijk gebied. Daarvoor worden projecten opgezet zoals het realiseren van een netwerk van natuurgebieden, het uitbreiden van routenetwerken voor fietsers, wandelaars en ruiters, het aanleggen van gebieden voor waterberging en kavels ruilen. Ook het stimuleren van de leefbaarheid op het platteland is, via het LEADER programma, onderdeel van het PLG.

Meer informatie Site Drenthe
Meer informatie Site Groningen

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.