Home

Achtergrond 318 x bekeken

Dochtergroep Minardi valt op door breedte en diepte

De dochtergroep van Alta Minardi (Morty x Lucky Leo x Laurel) was een van de groepen die vandaag werd gepresenteerd tijdens de Alta Dairy Day in Oosterhout en Teteringen in Noord-Brabant.

De dochtergroep van Alta Maxwell Red kon helaas niet worden gepresenteerd in verband met de uitbraak van blauwtong. "De dieren vallen vooral op vanwege hun breedte en diepte", vertelt Arjan Bom van Alta over de groep van Minardi. "Laatst complimenteerde een veehouder ons met beste tweede kalfskoeien. Het zijn echter allemaal nog vaarzen." Foto Jan Willem Veldman

Wim van Nieuwenhuyzen van het gelijknamige loonbedrijf uit het Noord-Groningse Uithuizen plant tulpenbollen voor Uuldrik Uuldriks uit Hellum. Van Nieuwenhuyzen plant jaarlijks ongeveer 50 hectare bollen, waarvan dit seizoen 3,5 hectare bij Uuldriks. Daar doet hij ruim een dag over. "Het is lekker weer om te planten", zegt Van Nieuwenhuyzen. "Dit is een mooi stukje goed bewerkte grond." Het graszaad was een goede voorvrucht. "De grond is niet geploegd, zodat de stoppel bovenin ligt. Daardoor heb je minder risico op slemp." Het frisse weer is uitstekend voor de bollenteelt, zegt de loonwerker. "Zo kunnen de bollen zich goed ontwikkelen." Foto Koos van der Spek

Bezoekers van de Alta Dairy Day verdringen zich in de ruimte waar twee Lely-melkrobots van melkveehouders Martin en Lisette van Beek staan opgesteld. De zesde Alta Dairy Day trok ook dit jaar weer veel bezoekers. De fokveeshow is dit jaar gehouden in het zuiden van het land, bij de twee melkveebedrijven Abtshoeve Holsteins in het Noord-Brabantse Oosterhout en Southland Holsteins in het nabij gelegen Teteringen. Naast de twee opengestelde bedrijven trokken ook de zes gepresenteerde dochtergroepen veel bezoekers. Foto Jan Willem Veldman

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.