Home

Achtergrond 170 x bekeken

Discriminerend Sloveens wegenvignet moet weg

De Europese Commissie heeft de Sloveense regering gemaand een einde te maken discriminatie van buitenlanders bij het wegenvignet.

Het land biedt sinds 1 juli alleen wegenvignetten van een half jaar of langer, ook voor Nederlandse toeristen die met de auto alleen maar op doorreis zijn naar bijvoorbeeld Kroatië. De goedkoopste variant kost 35 euro.
”Dit benadeelt buitenlanders die de autoweg maar incidenteel gebruiken, in vergelijking met mensen die in Slovenië wonen”, aldus de Europese Commissie donderdag.
De aanmaning van EU-commissaris voor Verkeer, Antonio Tajani, volgt op een vriendelijk verzoek in juni. Als Slovenië nu niet snel reageert, sleept de EU-commissaris Slovenië voor het EU-Hof van Justitie. Die kan het vignet verbieden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.