Home

Achtergrond

Dieven verkopen gedoneerd voedsel in Haïti

Voedsel dat door het buitenland is gedoneerd aan slachtoffers van orkaangeweld in Haïti, wordt gestolen en illegaal te koop aangeboden.

Dat hebben lokale autoriteiten dinsdag bekendgemaakt. Op de zwarte markt kopen mensen voor een fractie van de reguliere marktprijs zakken rijst waar 'gedoneerd door Taiwan' en 'Verenigde Staten rijst' op staat. De burgemeester van de stad Carrefour heeft laten weten dat in zijn stad beslag gelegd is op drie pakhuizen vol gestolen hulpgoederen. Hij noemt de illegale verkoop een misdaad tegen de menselijkheid en laat het voedsel opnieuw verdelen.

Haïti werd binnen een maand door vier tropische stormen en orkanen getroffen te weten Fay, Gustav, Hanna en Ike. Zeker achthonderd mensen in Haïti zijn door het natuurgeweld omgekomen. Honderdduizenden mensen hebben voedselhulp nodig.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.