Home

Achtergrond 8 reacties

Dierenbescherming viert 4 oktober geen dierendag meer

De Dierenbescherming stopt met het vieren van de wel erg commercieel geworden dierendag op 4 oktober. In plaats daarvan keert de organisatie terug naar de oorspronkelijke gedachte achter Werelddierendag om weer echt stil te staan bij de rechten van dieren. Op 5 oktober.

Dat heeft Frank Dales, directeur van de Dierenbescherming zondag bekendgemaakt. Hij denkt bij vergeten dieren aan miljoenen dieren die worden verwaarloosd of bejaagd, of de dieren die worden gehouden voor hun vlees of vacht.

Dales legde in Hilversum een verklaring af tijdens een van de activiteiten op de eerste Vergeten Dierendag. Het alternatief dus voor de Werelddierendag waarmee bijna tachtig jaar geleden werd begonnen. Dat gebeurde op 4 oktober, omdat dat de sterfdag was van de heilige Franciscus van Assisi die veel om dieren gaf en volgens de overleveringen zelfs met ze communiceerde.

"Inmiddels is Werelddierendag voor onze huisdieren wat Moederdag is voor moeders, Vaderdag voor vaders en Valentijnsdag voor geliefden: een dag waarop je extra wordt verwend. Inderdaad, extra, want het is vooral de commercie die garen spint bij dierendag en niet de groep dieren waar deze dag eigenlijk voor is bedoeld: De vergeten dieren.''

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  het is altijd wat

  Lekker belangrijk allemaal

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Men verschuift nog liever de herdenkingsdatum dan de commercie over de rug van de dieren aan te pakken. Een echte dierenorganisatie beslist onwaardig! Wie durft er nu nog te beweren dat het belang van de dieren voorop staat en niet het geld? Van Velzen misschien? Hypocriet gedoe allemaal.

 • no-profile-image

  piet

  bla bla bla altijd wat nieuws zelden goeds

 • no-profile-image

  Boudewijn

  Veel van die mensen eten al geen vlees, dus daar kun je nooit iets winnen als commercieel dierenhouder! Dit wordt vaak over het hoofd gezien. Zij hebben immers al moeite met het slachten voor de consument .

 • no-profile-image

  gert

  vergeet niet de dieren in de dierenasiels ! dit zijn de vergeten dieren geef deze wat aandacht

 • no-profile-image

  Varkenshouder

  Als je werkelijk iets over hebt voor het welzijn van de dieren, betaal er dan ook voor. De dierhouders gewoon uitbuiten en in een slecht daglicht zetten dat kunnen ze. Maar een paar centen per kg vlees of melk betalen doen ze niet. Wie is er hypocriet?

 • no-profile-image

  gj

  Vanwege het feit dat de onwaarachtige instanties als de Dierenbescherming, Wakker Dier en de Partij van de Dieren enz. kwamen die met deze dag aan de haal gingen vier ik al geen Dierendag meer.

 • no-profile-image

  W Zandbergen

  Wat de Dierenbescherming heeft nagelaten is door de commercie wel opgepakt namelijk aandacht voor dieren. De politiek heeft de rechten voor de dieren als uitdaging gezien onder aanvoering van Marianne met haar PvdD, terwijl ze niet verder komt dan te kakelen als een kip zonder kop. Hierdoor is de Dierenbescherming willens en wetens tot een klein groepje vergeten mensen zijn worden. Wie heeft er nog tijd en geld voor een minderheid?

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.