Home

Achtergrond 702 x bekeken 26 reacties

Dierenbeschermers zoeken ganzenverjaagtips

Het klinkt misschien wat paradoxaal. Maar iedereen die goede ideeën heeft om ganzen te verjagen, mag zich melden bij de Partij voor de Dieren (PvdD).

Samen met de Dierenbescherming heeft de fractie vandaag in de Provinciale Staten van Noord-Holland deze opmerkelijke oproep gedaan.

De dierenbeschermers vragen het publiek mee te denken over alternatieven voor het afschieten van ganzen. Zij denken bijvoorbeeld aan het diervriendelijk verjagen van ganzen of het lokken van de dieren naar plaatsen waar ze wel welkom zijn. De initiatiefnemers willen zo voorkomen dat provincies volgend jaar nogmaals het excuus kunnen aanvoeren dat er geen goede alternatieven zijn voor het afschieten of vergassen van ganzen.

De provinciale fractie van de Partij voor de Dieren heeft meerdere malen de degens gekruist met de Noord-Hollandse gedeputeerde Peter Visser over het vangen en vergassen van duizenden ganzen op Texel.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  hertog jan

  boerinneke, jij weet er (weer) niks van. Het is al jaar en dag zo dat minder intelligenten naar het beroepsonderwijs vloeien, dus ook naar de landbouwschool, om de eenvoedige reden dat je een aap niet kunt leren schrijven. Het zijn nu deze minder intelligente broeders en zusters die zich met de milieu vervuilende landbouw bezighouden. Dit feit verdriet de burger en terecht. ondanks het feit dat hier en daar iets gedaan wordt aan de vervuiling, is de landbouw en zeker de bio-industrie en bron van ergernis. Het oppotten van varkens en kippen is niet van deze tijd en als jullie zeggen dat dit dan wel in andere landen gebeurt, geef je impliciet toe dat je een grote vervuiler bent. "Ik denk dus ik besta, ik ben dom geboren dus ik word boer" (uit Hertogs bijbel 2008)

 • no-profile-image

  boerinneke

  wat is dit allemaalvoor geklets,doe aub volwasen enlos met ons allen dat probleem op en jij daar die zo'n grote mond heeft over de boeren. Denk eens na over bijna alles wat jij in je mond stopt komt bij ons vandaan en als dat niet zo is moet je even na denken of je wel goed bezig bent

 • no-profile-image

  down under

  "Ik denk dus ik besta" René Descartes 1596-1650. Als ik de teksten van hertog jan lees komt er in mijn ogen weinig denken aan te pas, (het is meer een uiting van opgekropte frustratie.) => Ik denk niet dus besta niet, lijkt mij dan ook meer van toepassing op hem. Als iedereen (behalve de ganzen in de Macharense polder;-))er nu ook zo over denkt en hem gewoon negeerd is het probleem opgelost.

 • no-profile-image

  Wim Zandbergen

  Geen kwestie van verjagen. De ganzen bij de pvdd in de tuin,levert twee voordelen op. 1 de rest is van de ganzen af. 2 de pvdd kan dan laten zien wat er met de ganzen moet gebeuren. Marianne ga je gang, of blijf je bij je jager zitten te kwaken, zoals een dom blondje zo als jij, dat normaal vindt.

 • no-profile-image

  boerin

  30 tot 50 jaar geleden had een boer inderdaad meestal Lagere Landbouw School. De rest leerde je bij met vakliteratuur en avondcursussen.
  Veel boeren ( in spe ) hebben of zijn bezig met HBO of Universitair onderwijs.
  Dat heeft minder met IQ te maken, meer met recht op studie-financiering en een OV-jaarkaart!
  Ook ik heb een HBO-diploma, maar niet specifiek van landbouw.
  Ik heb met eigen ogen gezien dat het aantal ganzen 40 jaar geleden nihil was ten opzichte van de invasie van tegenwoordig. Ze vreten 'je inkomen op'. Of dat de mijne is of die van de buren, het is het verschuiven van het probleem.
  Verjagen is dus geen oplossing , wel een vorm van dier-kwelling.
  IPV beledigen aub een goed voorstel.
  Of die van Hertog Jan komt of iemand anders maakt mij niet uit.

 • no-profile-image

  H Tellman

  ze zijn hier in Nederland helemaals gek,ze zijn hier doorgeslagen met die gansen,laat de jagers die gansen beheren,laten ze afschieten tot een akseptabel aantal dan heb je een stuk minder schade en het kost minder geld.
  doe het net zo als met de wilde varkens want dat was ook helemaals uit de hand gelopen,laten ze het gewone boeren verstand laten werken.

 • no-profile-image

  hertog jan

  Die Leo toch. Is ook naar de landbouwschool gemoeten. De andere scholen te moeilijk. Landbouwschool ook niet afgemaakt. Te moeilijk. Nog steeds geen ander diploma. Leo: los de de volgende som op en je krijgt alsnog je landbouwschool-diploma. 1+1=....
  Nu diep nadenken dus..........

 • no-profile-image

  kwekje@hotmail.com

  Hertog Jan,

  Welke duidelijk agrumenten?
  En wat doe jij op een site, waar in top staat; De beste boerensite!, als je zo´n hekel aan agrarische hebt!

 • no-profile-image

  boerin

  Met deze verwijten van Hertog Jan is er nog geen zinnig antwoord op het ganze-probleem gekomen.
  Als Hertog Jan ziet hoeveel administratie een boer/boerin moet bijhouden over milieu en I&R (=identivicatie-en-registratie ), medicijnregistratie enz,enz.
  Moet ik helaas concluderen dat Hertog Jan vele jaren herscholing ontbeert.
  Een HBO-er komt met goede argumenten en geen beledigingen want beledigingen blokkeren een goede communicatie.
  Uit het woord boerinneke spreekt grote minachting. Is dat de beloning voor iemand die respect heeft voor de biologische manier van voedsel produceren ?

 • no-profile-image

  Nietje

  Beste Hertog Jan Oss.
  Daar ik niet ver van je af woon, zou ik je eigenlijk eens graag ontmoeten. Wil eigenlijk wel eens zien wat voor figuur je bent en hebt! Maar ja, confronterend. Je wil natuurlijk niet met me praten want, 1. ik kom uit de agro sector, 2. ik heb een HBO opleiding en 3. ik ben van nature blond.
  Ooit wel eens bij nagedacht trouwens dat de meeste beleidsmakers in de natuur sector ook een HAS opleiding of andere beroepsopleiding op HBO of universitair niveau hebben gevolgd? Gezien je zin dat alle minder intelligenten naar het beroepsonderwijs vloeien niet dus. Ach ja, met een LBO of lager kom je ook heel ver toch..... wat doe je eigenlijk verder voor de kost dan alleen maar ziekelijk schelden, of heb je hier echt een dagtaak aan? Ga eens een keer echt iets nuttigs doen en zit niet hele dagen met je neus op deze site te lezen en te sputteren. In Oss zijn bedrijven zat waar werk voldoende zal zijn, ook aan de lopende band.

 • no-profile-image

  Ano

  Sommige personen (H.J.) in dit forum negeer je best keihard. Gewoon omdat je weet dat ze zelf niet aan de bak kunnen komen in de sector en daardoor nogal gefrustreerd zijn. Jammer. Voor de rest heb ik nog niet veel tips gezien. En aangezien ik geen tip heb, stop ik hier met schrijven voordat het niveau begint te dalen.

 • no-profile-image

  a nonymus

  H5N1

 • no-profile-image

  boerin

  Honger los je niet op met verjagen.
  Er is een bepaald voederareaal nodig afhankelijk van de hoeveelheid dieren.
  Hoelang kunnen de mensen van de Partij van de dieren op een LEGE maag leven ?
  Verjagen geeft meer vliegbeweging dus nog meer voedsel nodig om te overeven !

 • no-profile-image

  hertog Jan

  het is gewoonte geworden dat op deze site die klootboerkes alles mogen roepen en schelden zonder hun garnalen kritiek wordt gewist. wanneer natuurbeschermers en dieren liefhebbers geargumenteerd hun visie laten horen en daarbij woorden gebruiken die die klootboeren, die het hele milieu verpesten, in het verkeerde keelgat schieten , dan wordt het meteen gewist. Zo zijn die boerkes nu eenmaal: ze kunnen de waarheid niet onder ogen zien, zijn heel beperkt in intelligenteie (vroeger gingen de grootste stommeriken toch al naar de landbouwschool) en kunnen niet tegen kritiek, die bijna altijd waar is. Deze beroepsgroep verziekt met hun stinkende activiteiten de gehele leefomgeving van de NORMALE burger.

 • no-profile-image

  koetje

  die hertog jan toch hij heeft vroeger ook leren schrijven maar nog steeds het iq van een regenworm. Dit een belediging voor de regenworm want die doen tenminste nuttig werk

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Hertog Jan, wees maar blij dat ik niet bij de redactie zit want dan was je al lang als "persona non grata" aangemerkt, en kreeg je niet langer meer de kans te schofferen.

 • no-profile-image

  Dirk

  Boerinneke uit Bentelo, ik denk niet dat die malloot uit Oss iets in de mond heeft gehad wat wij produceren, hij kraamt alleen onzin uit.
  Sterker nog, ik verzoek de redaktie om deze persoon te weren van deze site. Hij kweekt haat met zijn teksten, dat is toch uit den boze. Deze site is er om samen te discussieren, niet om hatelijke nonsens te spuien. Nogmaals het verzoek aan de redaktie om deze te weren.

 • no-profile-image

  W Geverink

  Er zijn veel te veel ganzen . Aan alle verjaag technieken zijn ze zo gewend . Er zit gewoon niets anders op dan er een flink aantal af te schieten .

 • no-profile-image

  W Geverink

  Boerin Friesland . Gezien het overweldigende aantal steunbetuigingen willen zelfs de meest doorgewinterde dierenvrienden niets met Hertog te maken hebben . Is ook geen wonder want zelfs wij domme boeren zijn niet erg onder de indruk van zijn ik heb de MAVO net/niet gehaald achtige gestuntel . Is op zich heel jammer want afgelopen week kwamen er (zonder Hertog) wel discussies op gang . Ik ben heel benieuwd waar de echte dierenvrienden mee aankomen . Ik hoop dat het iets beters is dan met bijvoorbeeld de roeken , die met zijn allen op het dak van het restaurant zitten waar ik op het terras mijn frieten probeer te eten . Wat was dat smerig . Het lijkt er op dat die vliegende ratten nederland aan het overnemen zijn . En bij de weg . Mijn "diervriendelijke" methode staat een stukje naar beneden .

 • no-profile-image

  graanteler

  Misschien kan mevr Thieme van de winter met de fiets wat rondjes door het land maken en waar er ganzen zitten eens in de handen klappen. Doet ze tenminste zelf ook eens iets voor haar salaris inplaats van te kwaken.

 • no-profile-image

  koetje

  @fjm volgens mij verwoord de achterban haar mening

 • no-profile-image

  fjm

  @graanteler zeker jaloers op het inkomen van het 2e kamerlid zij wordt ook niet betaald om met haar smoel in het stof op de maaidorser te zitten maar om de mening van haar achterban te verwoorden

 • no-profile-image

  down under

  Laat hertog jan uit Oss maar door de Macharense polder tieren en vloeken, vliegen die beesten vanzelf weg!

 • no-profile-image

  boer mieras

  ik wil samen met mijn maatjes wel een paar dagen ganzen af komen schieten dat lijkt ons een leuk verzetje om dat op te knappen we schieten er zo 1000 af omdat wij niet misschieten

 • no-profile-image

  leo

  De enige die hier roept en scheldt is een "NORMALE" burger uit Oss.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Er is nog nooit een gek geboren, er zijn er wel velen gestorven.
  Hertog Jan, als je denkt dat het stinkt goeie tip; douchen helpt ook.

Laad alle reacties (22)

Of registreer je om te kunnen reageren.