Home

Achtergrond 295 x bekeken

Dierenarts uit duizenden 'Dierenheld 2008'

Een dierenarts uit duizenden. Zo typeert de jury de inzet van Shirley Hendriks uit Nieuw-Amsterdam die gisteravond is uitgeroepen tot Dierenheld 2008.

Hendriks is de opvolgster van Micky Nijboer, die vorig jaar werd gekozen vanwege de reddingsactie van de groep paarden die in Marrum was ingesloten door het wassende water.

Dierenarts Shirley Hendriks staat dag en nacht klaar voor dieren. Tijdens haar werk, maar ook daarbuiten, want ze heeft een opvang voor katten die nergens anders een plekje kunnen krijgen. De dieren hebben zulke gebreken of zijn zo mensenschuw, dat ze beter niet kunnen worden herplaatst. Hendriks weet wel raad met deze groep en laat ze in haar opvang oud worden. "Een voorbeeld voor alle dierenartsen'', vindt de jury.

De bekendmaking van de Dierenheld 2008 was onderdeel van de traditionele lintjesregen waarmee de Dierenbescherming aan de vooravond van Werelddierendag mensen bedankt voor hun inzet voor dieren. Vijf van hen dongen mee naar de titel Dierenheld. De jury bestaande uit onder anderen Marianne Thieme (Partij voor de Dieren), Frank Dales (directeur Dierenbescherming) en Ellen Damsma (Nationale Postcode Loterij) koos uit alle gegadigden uiteindelijk Shirley Hendriks.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.