Home

Achtergrond

Dienst Regelingen verstuurt weer de btw-gasverklaring

Begin november verstuurt Dienst Regelingen (DR) de jaarlijkse btw-gasverklaringen. Ondernemers krijgen deze verklaring automatisch als ze bij DR bekendstaan als tuinder. Met deze verklaring moeten ze bij hun energieleverancier de aanvraag doen voor verlaging van het btw-tarief en/of van de energiebelasting (EB). Tuinders moeten de verklaring inleveren voor 1 december 2008. Wie nog niet bekend is bij DR kan bij het LNV-Loket het zogenoemde GAS3-verklaringsformulier aanvragen.

Ondernemers moeten de btw-gasverklaring vóór 1 december 2008 inleveren bij hun energieleverancier én netbeheerder. U krijgt daarom twee originele verklaringen van DR. Zijn uw leverancier en netbeheerder dezelfde? Dan levert u één verklaring in. Maak altijd kopieën voor uw eigen administratie.

Wie nog niet bekend is bij DR kan het GAS3-verklaringsformulier aanvragen bij Het LNV-Loket. Het Loket is zowel via internet als via telefoonnummer 0800 – 22 333 22 te bereiken. De brochure van dit jaar is vanaf begin november van de website te downloaden.

Vanaf 2009 komen er verklaringen die hun geldigheid behouden zolang de ondernemer en de leverancier dezelfde blijven en beide hun activiteiten niet staken. Doch voor 2008 is de jaarlijkse verklaring nog nodig.

Meer informatie Het LNV-Loket, 15 oktober 2008: Dienst Regelingen verstuurt btw-gasverklaring

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.