Home

Achtergrond 158 x bekeken 1 reactie

Deze winter 8000 vluchten minder op Schiphol

Op luchthaven Schiphol zijn voor het winterseizoen, dat eind oktober begint, ongeveer achtduizend vluchten (5 procent) minder aangevraagd dan vorig jaar.

Dat blijkt vandaag uit gegevens van Airport Coordination Netherlands, waar luchtvaartondernemingen hun zogenoemde slots moeten aanvragen.

Volgens slotcoördinator Michiel van der Zee was er vorig winterseizoen en in het nog lopende zomerseizoen ook al sprake van een lichte teruggang in de aanvragen voor vluchten. "Dat kwam vooral door de invoering van de vliegtaks.'' Het ging toen om 1 procent minder vluchten ten opzichte van een jaar eerder. Waar toen alleen Schiphol een teruggang zag, hebben nu ook luchthavens als Londen en Parijs last van een teruglopende vraag naar vliegreizen door de haperende economie. Wel is de teruggang bij Schiphol groter dan bij andere vliegvelden.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    kremers

    Schiphol moet eens ophouden met zeuren over de vliegtax en zorgen voor een goed service. Dus geen lange rijen bij de douane en de bagage binnen een half uur na landen op de band. In Dusseldorf krijg je deze goed service wel, maar op Schiphol is het een drama met de service.

Of registreer je om te kunnen reageren.