Home

Achtergrond 159 x bekeken

Deskundigen benoemd in conflict Schuitema en VEB

De Ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam heeft twee deskundigen aangesteld in het conflict tussen de Vereniging van Effectenbezitters en de eigenaar van supermarktconcern Schuitema, investeerder CVC.

De deskundigen moeten beoordelen of de prijs van 20,11 euro die houders van de laatste resterende aandelen wordt geboden redelijk is.

CVC heeft Schuitema, uitbater van de C1000-supermarkten, dit jaar overgenomen. De investeringsmaatschappij wil af van de beursnotering en bood de minderheidsaandeelhouders 20,11 euro per aandeel. Volgens berekeningen van de VEB is dit bedrag te laag. Voormalig meerderheidsaandeelhouder Ahold zou veel meer voor zijn belang in Schuitema hebben gekregen. De VEB ziet veel liever een prijs van minstens 31,73 euro per aandeel.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.