Home

Achtergrond

'Dansvloer' voor dinosaurussen ontdekt

Wetenschappers hebben in het grensgebied tussen de Amerikaanse staten Arizona en Utah zoveel pootafdrukken van dinosaurussen gevonden dat het lijkt op "een dansvloer voor dino's''.

De onderzoekers hebben op een oppervlakte van een dertig bij dertig meter meer dan duizend pootafdrukken aangetroffen. Dat schrijven de onderzoekers van de universiteit van Utah in het paleontologische blad Palaios, meldde de BBC dinsdag. De pootafdrukken variëren in maat van 2,5 tot 50 centimeter. Dat zou erop duiden dat jonge en oude dieren op de 'dansvloer' bij elkaar kwamen.

De vindplaats is vroeger vermoedelijk een drinkplaats geweest waar zeker vier soorten dinosaurussen kwamen drinken. De onderzoekers vonden er ook sleepsporen van de staarten van dinosaurussen. Sommige van die sporen hadden een lengte van zeven meter. De afdrukken zijn na een zandverschuiving vermoedelijk bedekt geraakt en door erosie nu weer zichtbaar geworden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.