Home

Achtergrond 225 x bekeken 8 reacties

DOC verlaagt melkprijs

De gemiddelde voorschotmelkprijs van DOC is deze maand voor het eerst onder het niveau van vorig jaar gedoken.

De zuivelcoöperatie verlaagde haar voorschotmelkprijs voor de maand oktober met € 2,90 naar € 27,88 per 100 kilo. Dit blijkt uit berekening van het Agrarisch Dagblad. De prijs, exclusief btw en geldt bij een quotum van 500.000 kilo met 4,412 procent vet en 3,468 procent eiwit.

Gemiddeld komt de voorschotprijs hiermee over dit jaar uit op € 32,01. In dezelfde maand vorig jaar lag de gemiddelde voorschotprijs op € 32,15. De vetprijs verlaagde DOC met 24 cent naar € 2,46. De eiwitprijs daalde met 53 cent naar € 5,53. DOC wist de voorschotprijs de afgelopen drie maanden nog gelijk te houden maar moet nu een stevige prijsverlaging incasseren.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Evert Hendriks

  Zo ist maar net, Jos litjens!!!


  Krijg ik nu extra stage punten ?

 • no-profile-image

  Klaas

  In een interview in det NRC concludeert Jim Rogers, dat de mensheid belang heeft bij hoge voedselprijzen. Zonder hoge voedselprijzen, wil niemand straks meer landbouwer worden omdat er nauwelijks geld mee te verdienen valt.
  Politici willen de voedselprijzen kunstmatig laag houden, maar ze zijn niet bereid 12 uur per dag te werken en dan aan iedereen gratis voedsel uit te delen. Waar de vrije markt toe kan leiden, horen en zien we elke dag.

 • no-profile-image

  jos litjens

  leve ddb ers die bij campina zijn gaan lopen als je komentaar hebt op een fabriek of organisatie moet je ook het lef hebben om je naam er onder te zetten en niet alleen maar anoniem liggen schoppen! melkprijs komt uit de markt en daar heeft de ddb geen enkele invloed op in het verleden niet ,nu niet ,en nooit niet.!

 • no-profile-image

  ddb-er

  LEVE LTO!

 • no-profile-image

  ik weet het niet meer

  Ik heb weinig verstand van de melkprijs maar waar blijven die mannen van Verbakel die voorspelden dat de melkprijs zo weer op 40 cent zou zitten?

 • no-profile-image

  DE TUKKER

  Wie heeft er nog wat van Sieta gehoord of de ddb? Het is oorverdovend stil op dat frond, waarom niet opnieuw een melkleverstop ,het was toch een geweldig succes dit voorjaar of zijn ze dat alweer vergeten?

 • no-profile-image

  piet

  Was Doc niet een van die fabrieken die heeeeeel hard riep dat ze klaar zijn voor de vrije markt.Laat die melk maar komen!!!! Nou Doc is misschien wel klaar voor de vrije markt, maar je bent als boer mooi klaar als je aan Doc levert. 27 cent in oktober, om je kapot te schamen doc!!!!!!!

 • no-profile-image

  kip

  Het geld moet toch ergens weg komen bij doc moet nog al eens wat worden afgekocht bijv. een onderhouds contract dat door doc word beeindigt of een werknemer die ontslag krijgt en dat koste ook een paar honderd duizend.

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.