Home

Achtergrond 7 reacties

DOC accepteert als enige verwerker nieuwkomers

Kaascoöperatie DOC accepteert als enige van de grote landelijke melkverwerkers nog nieuwe melkleveranciers.

Dit blijkt uit een inventarisatie van het Agrarisch Dagblad. De grote zuivelcoöperaties Friesland Foods en Campina ac­cepteren al tijden geen nieuwe le­den of eerder opgestapte leden meer. Dit hebben ze diverse malen kenbaar gemaakt. Ook Cono Kaasmakers, Bel Leerdammer, Hochwald en Nemelco nemen geen nieuwe leveranciers meer aan, evenals een aantal kleinere verwerkers. DOC nog wel. "Al­leen op individuele basis", laat het bedrijf weten.

De kwestie werd dit weekeinde actueel na berichten dat melkko­per Melk Express uit Tubbergen in de problemen zou zijn geko­men. Een zegsman van het bedrijf stelt dat van deze verhalen niets klopt, maar weigert verder iets te zeggen. Andere bedrijven melden dat ze wel contact hebben gehad met melkveehouders die weg wil­len bij Melk Express. Ook andere melkkopers die zich vorig jaar hebben geregistreerd, kampen met het probleem dat klanten weg willen, maar nauwelijks kunnen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  boer

  guus als je het hebt over de boel verzieken dan is dat de ddb wel de domme boeren mensen elende aan praten en aan smeren

 • no-profile-image

  peter van roessel

  een gevolg van de melkacties
  Oplossing weten ze bij de DDB wel
  Zou dit het bloedbad zijn waar Tini Sanders op doelde?

 • no-profile-image

  boertje

  ik ben geen uitgestapte boer maar ik heb respect voor die boeren zij durven wat te doen voor een goede melkprijs als het nu wel of niet helpt

 • no-profile-image

  Guus

  Zit dat stelletje domme melkveehouders weer de zaak te verzieken! Melk is een zeer gezonde voeding, hier mag de producent ook wel een redelijke prijs voor ontvangen. Dit is het enigste wat de Nederlandse melkveehouder nodig heeft wil hij over 10 jaar nog overleven. De kosten gaan hard om hoog. Maak maar is een prognose voor 10 jaar, en reken dan alles mee. Dan praat je wel anders, je moet daarom een vuist maken om een redelijke prijs af te dingen. Denk niet dat de grote zuivelcooperaties de hoogste prijs voor de melk zullen betalen als ze niet gedwongen worden. Als de concurentie weg is, hebben ze je in de tang. Er zijn veehouders die hun bedrijf verkocht hebben en naar elders zijn verhuist, op een nieuw bedrijf. Die hebben dan met de melkcooperaties te maken. De spelletjes die dan gespeeld worden, lust een hond geen brood. Er wordt dan vaak afscheid genomen, en de cooperatie komt er nooit meer in. Waar ze hun regels vandaan halen mag joost weten. De een, die lang lid is mag als die verhuist de melk niet meer leveren, want het is wat uit de richting, en de andere cooperatie wil hem niet want ze hebben melk genoeg. En nog gekker, een melkveehouder ging naar het buitenland, op dat bestaande bedrijf, werden alles overgenomen, ook de leverengsrechten aan een melkfabriek die de de grotere melkplas graag wilden hebben. Daar wou de cooperatie, die in Nederland de melk ophaalden, met geweld de melk hebben. Het was op tijd gemeld wat er ging gebeuren, maar toe lieten ze niks horen. Toen ze al een paar maanden op het bedrijf aan het melken waren kwamen ze dat ze met geweld de melk nog bij hun moesten leveren. Hoe het uit valt moeten we afwachten, maar die cooperatie komt er nooit meer in. Concurentie is hard nodig, die zich misdraagt ligt eruit, en je moet gemakkelijk naar een ander kunnen . Dit houdt de zaak scherp en een redelijke prijs.

 • no-profile-image

  koe

  laat de boeren die denken ergens anders een hogere melkprijs te beuren maar eens zwemmen in hun eigen melk.
  ze zijn toch nooit tevreden met de uitbetaalde prijs want de DDB(de domme boer) spiegelt hun een fata morgana voor.

 • no-profile-image

  gert

  wat zijn die uitgestapte boeren rustig ,zijn ze ook tevreden ?

 • no-profile-image

  boer

  dit waren juist de boeren die de melk acties wilden. en de grote voor standers van ddb ze waren gewaarschuwt maar nee ze wilden herie maken

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.