Home

Achtergrond

CropEye start opleiding voor tuinders

Het communicatiebureau CropEye in Bleiswijk wil in januari starten met de tuinbouwopleiding TopTalent.

CropEye speelt hiermee in op de vraag van productiebedrijven (o.a. Lans en FresQ) en toeleveranciers (o.a. Priva) die hun medewerkers willen laten groeien naar bepaalde functies. Deze werkgevers ervaren het als lastig om in het huidige aanbod van scholing de juiste weg te vinden en te kiezen.

De bedoeling is dat werkgevers aan CropEye doorgeven welk competentieniveau een medewerker na het traject moet hebben. CropEye zoekt daar in het bestaande lesaanbod in de markt een pakket bij op MBO of HBO-niveau of een mix daarvan. Is die er niet, dan bekijkt het communicatiebedrijf zelf hoe deze ontwikkeling van een persoon toch kan plaatsvinden.

"We willen in januari starten met twee groepen van twintig mensen die dezelfde competentieontwikkeling willen bereiken", zegt Daan Kuiper van CropEye. De looptijd van het ontwikkelingstraject is, 1,5 jaar en de kosten bedragen 6500 euro voor het gehele traject.
TopTalent is een initiatief van het bedrijfsleven en in het bestuur zitten ook mensen uit het bedrijfsleven.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.