Home

Achtergrond

Cosmetica en sieraden veroorzaken huidallergie

Nederland kent relatief veel mensen met een huidallergie die wordt veroorzaakt door stoffen uit producten als cosmetica en sieraden.

Dat blijkt vandaag uit een publicatie van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Uit het onderzoek blijkt dat veel consumentenproducten, zoals cosmetica, speelgoed, kleding, textiel en geurproducten, chemische stoffen bevatten die een vorm van huidallergie kunnen veroorzaken. Ook zijn consumenten zich vaak niet bewust van het feit dat hun huid geïrriteerd kan reageren op veelgebruikte producten als was- en reinigingsmiddelen, doe-het-zelfmaterialen en haarverf.

Allergische aandoeningen behoren volgens het RIVM tot de meest voorkomende chronische ziekten in Europa. Circa 3,7 procent van alle Nederlandse mannen en 5,4 procent van de Nederlandse vrouwen lijdt aan een huidallergie.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.