Home

Achtergrond 2 reacties

Cono stelt melkprijs naar beneden bij

Cono Kaasmakers verlaagt de melkprijs over de maand oktober met € 1,84 naar € 31,87 per 100 kilo exclusief btw.

Dit geldt bij een quotum van 500.000 kilo met 4,412 procent vet en 3,468 procent eiwit. Dat blijkt uit berekeningen van het Agrarisch Dagblad. Vorige maand wist de zuivelaar de voorschotprijs nog te laten stijgen door invoering van de wintertoeslag. Anders had de voorschotprijs vorige maand al een aardige duikeling gemaakt.

De zuivelcoöperatie Cono betaalt over de maand oktober een vetprijs van € 2,50 per kilo exclusief btw. Dit is dertig cent minder dan over september. De eiwitprijs daalde van € 6,30 tot € 6,15 per kilo exclusief btw. De gemiddeld uitbetaalde voorschotmelkprijs van de kaasmaker over 2008 komt hiermee uit op € 34,91 per 100 kilo exclusief btw. Dit is nog altijd € 2,70 hoger dan vorig jaar. Toen stond de gemiddelde voorschotprijs op € 32,21 per 100 kilo exclusief btw.

De voorschotmelkprijs van Cono ligt gemiddeld tot en met oktober 22 cent onder die van Friesland Foods. Vorig jaar lag de gemiddeld uitbetaalde voorschotprijs van Cono in dezelfde periode nog € 1,49 hoger dan die van Friesland Foods. Friesland Foods verhoogde de afgelopen maand de voorschotprijs tegen de trend in. De voorschotprijs van DOC over de maand oktober ligt met € 27,88 aanzienlijk lager dan de voorschotprijzen van Cono en Friesland Foods.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  g

  ach friesland foods laat de straks als de fusie éénmaal rond is de prijs gigantisch zakken!! Wat ze nu doen is helemaal niet knap. Het is gewoon een spel wat ze spelen over de ruggen van hun leden.
  Cono daarintegen doet het gewoon perfect!!

 • no-profile-image

  FRIESLAND BOER

  Niet zo hatelijk G.OVERIJSEL.

Of registreer je om te kunnen reageren.