Home

Achtergrond 6 reacties

Commissie Europees Parlement wil melkquota verevenen

Melkveehouders hoeven geen superheffing te betalen, zolang het totale Europese melkquotum niet wordt volgemolken.

Dat vindt de landbouwcommissie van het Europees Parlement.

De landbouwcommissie van het Europees Parlement neemt met haar standpunt over Europese verevening het voorstel van Jan Mulder (VVD) aan. LTO is ook voor het opschorten van de superheffing.

Het voltallige Europees Parlement stemt in november over het landbouwbeleid tot 2013. De uitkomsten daarvan zijn een advies aan de EU-landbouwministers, die later een besluit nemen over aanpassing van het GLB. De Europese landbouwministers kunnen het advies naast zich neerleggen, zo ook eventuele voorstellen over verevening.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Govert

  Laten we ons niet blij maken met een dooie mus. Wat nu gebeurt is een herhaling van betrekken van stellingen zoals dit in het voorjaar ook aan de orde was bij de besluitvoming rondom de 2 % extra verruiming. Ook toen kwam de landbouwcommissie van het EP met het voorstel voor Europese verevening en minder verruiming.Stef Severt van AGD zit fout met zijn voorstelling dat het EP hierover gaat stemmen.Deze stemt alleen over de voorstellen die de Europese landbouwcommissaris Fischer gaat doen aan de landbouwraad(Europese landbouwministers) die hierover een besluit neemt.De uitkomst van het overleg van de landbouwcommissie heeft niet meer dan de status van een advies aan commissaris Fischer.

 • no-profile-image

  koetje

  juist ja dit hadden ze in 1983 meteen moeten invoeren,dit had heel wat centjes kunnen besparen

 • no-profile-image

  tinus

  en nu maar duimen dat dit doorgaat.
  Wat zal de nmv hier van vinden?
  lease en koopmelk worden dan waardeloos

 • no-profile-image

  veehouder in duitsland en nederland

  hele goede zaak en terecht! het beantwoord aan de doelstellingen van de EU. We hebben het toch over een EU binnenmarkt ....dus vereffenen over de landsgrenzen. Waarom moeten bepaalde landen welke heel geschikt zijn om melk te produceren EU superheffing betalen als er EU quota elders onbenut blijven, omdat daar de omstandigheden kennelijk slechter zijn voor de melkproductie. In Duitsland saldeert men ook tussen Oost en West, dit terwijl het nog steeds twee verschillende EU quota zijn qua toedeling. Niemand heeft daar ooit bezwaar tegen gemaakt, ook Brussel niet, dus hupta vereffenen die boel en veehouders in Nederland; weiger massaal de supperheffing te betalen en eis EU compensatie om te bepalen of er werkelijk binnen de EU een overproductie op het EU quota is in 2008/2009; prettig neveneffect; daarmede donderd jullie torenhoge quotaprijs eindelijk in elkaar en ben je niet langer het pensioen fonds voor stoppen en profiterende collega's en quotum speculanten!

 • no-profile-image

  hendrikus

  hebben die dure heren daar,toch nog een keer een goed idee

 • no-profile-image

  Frank Post

  Volgens mij heeft dit totaal geen invloed. Als ik de cijfers van dit quotumjaar goed interpreteer zijn de leveranties 1,1 procent hoger dan het quotum. (hier zit de verruiming al in verwerkt) Dan maakt het dus niks uit en moeten we nog steeds superheffing betalen over de te veel geproduceerde liters.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.