Home

Achtergrond 191 x bekeken 1 reactie

Chinezen ziek door arseen in drinkwater

Zeker 136 Chinezen zijn ziek geworden door het drinken van vervuild water.

In het drinkwater zat arseen, een giftige stof die beter bekend is onder de naam rattenkruid. Dat maakte het Chinees staatspersbureau Xinhua dinsdag bekend. Twee dorpen in de provincie Guangxi in het zuiden van China zijn getroffen door de vervuiling. Een nabijgelegen fabriek heeft tot 2005 arseen geloosd, meldde Xinhua. De stof zou langzaam het grondwater in gesijpeld zijn.

De mensen die het water hebben gedronken, kregen zwellingen in het gezicht, moesten overgeven en konden niet goed meer zien. Volgens de artsen worden alle slachtoffers weer beter. De overheid heeft schoon drinkwater naar de dorpen gebracht, zodat de inwoners niet langer afhankelijk zijn van het kraanwater.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    veel werk voor de VWA in china

Of registreer je om te kunnen reageren.