Home

Achtergrond 189 x bekeken

Chinese computergebruikers woest op Microsoft

Chinese computergebruikers zijn woest op softwarefabrikant Microsoft.

Het bedrijf heeft een programma ontwikkeld dat de achtergrond van het computerscherm op zwart zet als blijkt dat de gebruiker een illegale versie van Windows heeft geïnstalleerd.

Het programma, Windows Genuine Advantage, wordt op de computer geplaatst door automatische updates. De computeraar krijgen vervolgens 45 dagen lang om het uur een zwarte achtergrond te zien. De gebruiker kan de achtergrond wijzigen, maar het volgende uur wordt de zwarte wallpaper automatisch teruggeplaatst. Een pop-up waarschuwt de gebruiker ieder uur bovendien voor de gevaren van softwarepiraterij.

In een peiling op de homepage van de Chinese regering heeft de overgrote meerderheid van de deelnemers haar ongenoegen over de maatregel van Microsoft laten blijken. Advocaten betwijfelen bovendien of de maatregel van Microsoft wel wettig is, berichtten staatsmedia woensdag.

China heeft meer dan 250 miljoen computergebruikers. Ruim 90 procent van de computers draait op Windows, veelal illegale kopieën.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.