Home

Achtergrond 141 x bekeken

China verscherpt regels melkveehouderij

De Chinese staatsraad heeft vandaag besloten dat melkveehouders en melkfabrikanten strenger moeten worden gecontroleerd.

Wie de regels overtreedt, zal publiekelijk te schande worden gemaakt. Dat schrijft het Chinees staatspersbureau Xinhua vandaag.

De staatsraad besloot dat vaker en regelmatiger zal worden gecontroleerd bij melkveehouders. Ook het verdere productieproces zal nauwer worden geïnspecteerd. Voor alle melkproducten worden standaardwaarden ingesteld. Ook testen worden gestandaardiseerd. Bedrijven die de regels overtreden komen op een zwarte lijst.

China kampt met een schandaal rond de melkproductie, waardoor het vertrouwen van de consument tot een absoluut minpunt is gedaald. Meer dan 50.000 kinderen werden ziek na het nuttigen van melkpoeder, dat besmet was met de giftige stof melamine.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.