Home

Achtergrond 200 x bekeken

China scherpt eisen aan voor veevoer wegens melamine in eieren

Het Chinese ministerie van landbouw is van plan de productie-eisen voor veevoer aan te scherpen, melden Chinese staatsmedia.

Reden voor de aanscherping is de vondst van melamine in eieren. De huidige regelgeving stelt geen eisen aan de melaminegehalten in veevoer.

Desondanks heeft de lokale overheid in de Noord-Chinese stad Dalian aangekondigd hard op te treden tegen de veevoerproducent en de eierproducent, die verantwoordelijk zijn voor het op de markt brengen van de verontreinigde eieren. De eieren doken op in Hongkong.

Volgens de autoriteiten in Hongkong zijn de eieren geproduceerd door de Dalian Hanwei-groep in het noord-oosten van de havenstad Dalian. De hoeveelheid melamine in eieren bedroeg 4,7 deeltjes per miljoen (ppm), terwijl de maximaal toegestane hoeveelheid in Hongkong 2,5 ppm is.

Het Amerikaanse warenhuis Wal-Mart heeft bij vestigingen in China eieren uit de schappen gehaald na de vondst van melamine in eieren. De vervuilde eieren zouden van een leverancier zijn die ook aan Wal-Mart levert.

Een woordvoerder van het warenhuis benadrukt dat het om voorzorgsmaatregelen gaat en er nog geen vervuilingen zijn aangetoond bij vestigingen van Wal-Mart. Op dit moment wordt nog onderzocht hoe de melamine in de eieren terecht kon komen.

Of registreer je om te kunnen reageren.