Home

Achtergrond 192 x bekeken

China en Taiwan doen aan dierenruil

De steeds betere onderlinge betrekkingen tussen China en Taiwan leiden nu ook tot een dierenruil tussen beide landen.

Het gaat om twee bedreigde reuzenpanda's uit de Volksrepubliek voor een zeldzaam hert en een weinig voorkomende geit van het eiland. Dat meldden functionarissen uit beide landen woensdag.
De afgelopen twee jaar had China al twee keer reuzenpanda's aangeboden als gebaar van goede wil, maar dat werd toen geweigerd door de vorige regering van Taiwan. De huidige Taiwanese president Ma Ying-jeou is de Chinese machthebbers gunstiger gezind.
Ongeveer duizend panda's leven in het wild in het midden en westen van China, dat sinds 1957 al aan negen landen panda's heeft geschonken. De dieren uit de dierentuin van de Taiwanese hoofdstad Taipei zijn een in het wild ernstig bedreigd sika-hert en een zeldzame berggeit.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.