Home

Achtergrond

China bouwt huizen voor Tibetaanse herders

De Chinese overheid gaat een half miljoen Tibetaanse herders die in de zuidwestelijke provincie Sichuan leven, voorzien van huizen.

Het project kost meer dan 543 miljoen euro, meldde het Chinese staatspersbureau Xinhua vandaag. Volgens de overheid leven in de provincie 533.000 herders. Van hen hebben 219.000 mensen geen huis, de rest woont in krotten. Het is dus hoog tijd voor stenen huizen, scholen, ziekenhuizen en kantoren, vindt China.

Het staatspersbureau schrijft niet hoe de herders ervan overtuigd kunnen worden hun huidige nomadenbestaan op te geven voor een vaste woning. Onder de herders heerst de opvatting dat China hun manier van leven probeert te verwoesten.

De Chinese overheid beloofde economische voorspoed te brengen aan de Tibetaanse regio's na anti-Chinese protesten in maart. De huizen moeten de herders toegang geven tot "het moderne leven'', aldus de overheid. Gelijksoortige projecten zullen uitgevoerd worden in Tibet en de provincies Qinghai en Gansu in het noordwesten van de Volksrepubliek.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.