Home

Achtergrond 237 x bekeken

Cehave: veevoerproductie komt door brand niet in gevaar

De productie van veevoer van Cehave Landbouwbelang komt niet in gevaar door de grote brand die in de nacht van maandag op dinsdag een grote opslagloods in de as legde.

Dat meldt een woordvoerder van mengvoercoöperatie Cehave Landbouwbelang. In de loods van 4.000 vierkante meter lagen restproducten van de voedingsmiddelenindustrie die onder meer afkomstig waren van chocoladefabrikant Mars. Dochteronderneming Profarm van Cehave Landbouwbelang verwerkt deze producten tot grondstoffen voor de veevoerproductie. Volgens de woordvoerder kan Cehave Landbouwbelang eventuele problemen binnen het bedrijf opvangen bij externe partijen. Behalve grondstoffen stonden in de loods twee vrachtwagens, een kraan en enkele heftrucks. De brandweer wilde het gebouw in eerste instantie gecontroleerd laten uitbranden, maar besloot later toch actief te gaan blussen. Als gevolg van de brand moesten de bewoners uit de omgeving tijdelijk hun huis verlaten. Foto ANP

Enkele bekende Nederlanders overhandigen namens Bont voor Dieren handtekeningen voor een verbod. Foto ANP

De nieuwe transitiestal van de Waiboerhoeve in Lelystad is vandaag meteen ingewijd. Nauwelijks waren de eerste droge koeien binnen of één ervan had al afgekalfd, vertelt medewerker Oane de Hoop. "Zonder hulp," voegt hij eraan toe. In de nieuwe kraamstal is plek voor veertig koeien. De stal kost € 4.000 euro per koeplaats. Foto Axipress

Koningin Beatrix wandelt door het Slijkstraatje in het dorp Groede in Zeeland, waaraan ze vandaag een werkbezoek bracht. Bij haar bezoek aan de provincie kwamen onder meer leefbaarheid op het platteland en toerisme aan de orde. Groede (gemeente Sluis) is bekend vanwege zijn goed bewaarde historische panden en nostalgische inrichting (Vlaemsch erfgoed). Regelmatig zijn er nog demonstraties van oude ambachten en houden dorpelingen de geschiedenis levend door zich bij speciale gelegenheden in oude klederdracht te hullen. Foto ANP

Akkerbouwers Hans Geluk, met greep in de hand, laadt zijn uien droog uit de schuur voor verwerker Waterman Onions. "Ik ben de eerste", weet Geluk uit Nagele, in de Noordoostpolder. En hij krijgt er, gezien de markt, een prima prijs van 6 euro per ton voor. "Hadden we vooraf afgesproken. Deze prijs is niet kostendekkend, hoor." Geluk zet ze nu af, omdat hij de ruimte nodig heeft voor aardappelopslag. "Ik heb nog een box uien en daar ben ik zuinig op. Ik heb goede kwaliteit uien en ben niet pessimistisch over rest van het uienmarktseizoen." Foto Ruud Ploeg

De gemeente Noordoostpolder in de provincie Flevoland kreeg het afgelopen weekeinde te maken met heftige regenval, net als andere delen van noordelijk Nederland. De brug aan de Noordermiddenweg over de Creilervaart, lokaal een belangrijke verbindingsweg, is door de overvloedige regen buiten gebruik. De fundering van de brug spoelde compleet weg door het plotseling stijgende waterpeil. De verwachting van de politie is dat de brug vrijdag weer in gebruik wordt genomen. Foto Ruud Ploeg

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.