Home

Achtergrond

Canada oogst ruim een derde meer tarwe

Canada oogst dit jaar 27,3 miljoen ton tarwe, waarvan 5,1 miljoen ton harde tarwe.

Vorig jaar is 20,1 miljoen ton tarwe geoogst, waarvan 3,7 miljoen ton harde tarwe.

De productie van zachte tarwe stijgt naar 22,2 miljoen ton. Dat is 35,6 procent meer dan de 16,4 miljoen ton die vorig jaar van de Canadese akkers is gehaald. De productie van zachte tarwe komt dit jaar volgens het Canadese bureau voor de statistiek (Statcan) uit boven het vijfjaarlijkse gemiddelde van 19,4 miljoen ton.

Statcan schrijft de stijging van de productie toe aan de groei van het tarweareaal met 15 procent als gevolg van de hogere prijzen. Bovendien is de opbrengst gestegen van 2,3 ton in 2007 naar 2,7 ton tarwe per hectare dit jaar.

Statcan heeft de oogstprognose gebaseerd op gegevens in september. Toen werd de oogst vertraagd door koel en nat weer. Na de oogstraming werd het weer beter.

Of registreer je om te kunnen reageren.