Home

Achtergrond

CBS: Nederlanders matige drinkers in Europa

De Nederlanders mogen dan te boek staan als grote drinkers, in de praktijk valt dat wel mee.

Sterker nog: vrijwel nergens in Europa wordt omgerekend zo weinig pure alcohol gedronken als in Nederland. Alleen in Griekenland, Italië en Zweden is het alcoholverbruik lager.

De Luxemburgers spannen de kroon. Zij nuttigden in 2003 omgerekend 12,6 liter pure alcohol per hoofd van de bevolking. De Nederlanders 7,9, zo meldt woensdag het Webmagazine van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

De Ieren en de Duitsers behoren met een verbruik van ruim 10 liter ook tot de kopgroep. De Zweden sluiten de rij met nog geen 5 liter.
In deze cijfers is de drank die mensen in het ene land kopen en in het andere opdrinken, niet meegenomen, aldus een onderzoekster van het CBS. Dit kan de cijfers wel beïnvloeden. Veel mensen kopen bijvoorbeeld alcoholhoudende drank in Luxemburg omdat het daar goedkoper is. Ook Zweden kopen drank vaak elders, omdat het in eigen land erg duur is.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.