Home

Achtergrond

Brussel wil meer elektronisch geld

Elektronische geldbedragen zoals de chipknip en op andere kaarten en gsm's moeten sneller toenemen in de Europese Unie. Huidige hinderlijke voorwaarden moeten aangepast, zo heeft de Europese Commissie vandaag voorgesteld aan het Europees Parlement en de EU-landen.

Doel is dat nieuwe aanbieders van 'elektronisch geld' makkelijker de markt kunnen betreden en dat de branche kan groeien naar 10 miljard euro in 2012. "De sector voor elektronisch geld heeft nog aanzienlijk veel onbenut potentieel'', zei EU-commissaris Charlie McCreevy (Interne Markt).

Hij bepleit onder meer een lager bedrag aan startkapitaal voor beginnende aanbieders. Ook wil de commissaris definitiekwesties oplossen.
Nederland heeft sinds 1996 de chipknip om kleine bedragen te betalen. Verwachting is dat het systeem op termijn verdwijnt, omdat het gewone pinnen inmiddels veel goedkoper is geworden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.