Home

Achtergrond 215 x bekeken

Brussel wil EU-infrastructuur beter beveiligen

Om pijpleidingen, havens en andere belangrijke infrastructuur beter te beveiligen tegen aanslagen, kunnen EU-landen elkaar tips en waarschuwingen gaan doorgeven via een EU-centrum in Ispra (Italië).

De Europese Commissie heeft de EU-landen daarvoor maandag wetgeving voorgesteld. "Alle Europese burgers zouden zich veiliger moeten voelen over hun infrastructuur zodra dit systeem werkt'', zei EU-commissaris Jacques Barrot (Justitie).

Het plan voor de Critical Infrastructure Warning Information Network (CIWIN) volgt op eerdere waarschuwingen van de voormalig EU-antiterreurcoördinator Gijs de Vries. Hij stelde menigmaal dat terroristen Europa kunnen lamleggen door aanslagen op cruciale infrastructuur.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.