Home

Achtergrond 1 reactie

Britse broers kweken pompoen zo zwaar als Mini

Twee Britse broers hebben een pompoen gekweekt die zwaarder is dan een Mini. De gigantische oranje vrucht weegt 660 kilo en moest met een vorkheftruck naar een pompoententoonstelling worden gebracht.

Dat meldt de Britse krant The Daily Mail. De broers Ian en Stuart Paton (beiden 47 jaar oud) hebben met de pompoen het Europees record gebroken. Meteen na de bekendmaking van het record zeiden de broers het volgend jaar weer te proberen. Ze willen het wereldrecord van 766 kilogram breken.
De pompoen is opgekweekt in een kas. "Alles draait om de juiste zaden en voldoende voeding'', zei Ian Paton. Voor dit exemplaar was 1,5 ton kunstmest nodig. De pompoen groeide soms wel 22,5 kilo per dag. Het duurde 129 dagen om de vrucht tot Europese recordgrootte op te kweken.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Van de Feiten

    Manure is mest, geen kunstmest. Bij anderhalve ton kunstmest gaat ie hartstikke dood.

Of registreer je om te kunnen reageren.