Home

Achtergrond 4 reacties

Brits ministerie kan 22.000 koeien niet meer vinden

Het Britse plattelandsministerie Defra heeft toegegeven dat 22.000 in het register opgenomen koeien niet te vinden zijn.

Het gaat daarbij om koeien die zijn geboren voor 1996. Daarnaast mist het ministerie ook een grote hoeveelheid apparatuur waaronder 122 laptops, 13 mobiele telefoons en vier printers.

De - inmiddels om andere redenen afgetreden - staatssecretaris Jonathan Shaw heeft in antwoord op kamervragen meegedeeld dat er 207.461 voor 1996 geboren koeien voorkomen in het Cattle Tracing System.

Dat is een elektronisch registratiesysteem dat juist is opgezet na de problemen rond de BSE- en MKZ-uitbraken. "Daarin staan 20.979 koeien te boek als gestolen of om een andere reden verdwenen, terwijl van 1.039 dieren de uiteindelijke bestemming niet bekend is", aldus Shaw.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Waarheid

  Schande, dit is het land waar de oorzaak van de BSE ligt. Nee, lekker doorgaan zo en wij in Nederland de export maar weer accepteren. Geen enkel land in de wereld heeft een dergelijk voedselveiligheidsprobleem op haar naam staan. Zelfs China niet. Tot op de dag van vandaag overlijden er nog steeds mensen.

 • no-profile-image

  gert

  je moet geen oude koeien uit de sloot halen

 • no-profile-image

  boer

  Het kan voorkomen dat er soms "enkele"missen van de lijst en die dan ook nergens meer te vinden zijn. Bij illegalen en criminelen komt dat ook "wel eens" voor.

 • no-profile-image

  W Zandbergen

  Al is de dief nog zo snel, de ziekte
  achterhaald je wel.

Of registreer je om te kunnen reageren.