Home

Achtergrond 1 reactie

Bos: geen contante bonus na overheidssteun

Minister Wouter Bos (Financiën) wil dat financiële instellingen die overheidssteun krijgen geen contante bonussen uitkeren aan de bestuurstop.

Hij zei dat vandaag in een debat met de Tweede Kamer over de kabinetsmaatregelen om de gevolgen van de kredietcrisis te bezweren. Bos wees op de afspraak in Groot-Brittannië dat na een kapitaalinjectie door de overheid de banken daar hun management over 2008 geen contante bonussen uitkeren. "Een aansprekend voorbeeld'', aldus Bos.

Hij zei zich er voor de Nederlandse situatie ook "heel wat bij voor te kunnen stellen''. Het kabinet besloot afgelopen donderdag 20 miljard euro beschikbaar te stellen om waar nodig in essentie gezonde financiële instellingen te beschermen.

Bonussen kunnen behalve contant bijvoorbeeld ook uitgekeerd worden in de vorm van aandelen. De waarde ervan is dan afhankelijk van de gezondheid van het bedrijf, wat weerspiegeld wordt op de beurs.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    ook bij mismanagement werden flinke bonussen uitbetaald en leuke feestjes georganiseerd,dat was voor teambuilding,het kon niet op

Of registreer je om te kunnen reageren.