Home

Achtergrond

Boekverkopers boeren goed

Boekverkopers hebben goede zaken gedaan in de eerste negen maanden van dit jaar.

De omzet steeg met 4,6 procent naar 448,3 miljoen euro, bleek dinsdag uit cijfers van de stichting Marktonderzoek Boekenvak. In aantallen steeg de verkoop van algemene boeken in de eerste drie kwartalen met 7,2 procent tot 36,1 miljoen exemplaren. De kopers waren vaak op koopjesjacht: 22 procent van de verkochte boeken was goedkoper dan 5 euro. Boeken die duurder zijn dan 30 euro, zijn goed voor bijna 10 procent van de totale omzet.

Genres die het goed hebben gedaan, zijn fictie en literaire non-fictie. Minder populair zijn dit jaar vrijetijdsboeken, informatieve boeken en boeken voor professionals. De boekhandel is verreweg de belangrijkste plek om boeken te kopen. Zij tekenen voor 89 procent van de omzet. Het boek De Vliegeraar van Khaled Hosseini ging de eerste negen maanden het vaakst over de toonbank.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.