Home

Achtergrond

Bijna 2500 steden voor nucleaire ontwapening

Steeds meer steden in de wereld sluiten zich aan bij de campagne voor nucleaire ontwapening in 2020 van de internationale organisatie Burgemeesters voor Vrede.

De organisatie telt inmiddels al 2422 leden uit 131 landen, zo werd woensdag bekendgemaakt. Alleen dit jaar al kwamen er vierhonderd steden bij.

In Europa telt Burgemeesters voor Vrede 1522 leden, waaronder de meeste Europese hoofdsteden inclusief Amsterdam, Brussel en Berlijn. Pol D'Huyvetter, directeur van het in het Belgische Ieper gevestigde internationale campagne secretariaat, vindt het bemoedigend dat een snel toenemend aantal steden zich mobiliseert voor de ontmanteling van nucleaire wapens.

"Dat de NAVO vasthoudt aan een gedateerd nucleair beleid blijft een ernstige bedreiging. Het is onmogelijk om te verdedigen dat iemand nucleaire wapens nodig heeft voor de eigen verdediging terwijl gelijktijdig aan anderen de toegang tot deze massavernietigingswapens ontzegd wordt.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.