Home

Achtergrond 181 x bekeken

Beslaglegging op Icesave Nederland voorbereid

Het Nationaal Incasso Bureau (NIB) bereidt op verzoek van een aantal spaarders een beslaglegging voor op de tegoeden van Icesave Nederland.

De spaarbank wordt woensdagochtend gesommeerd de spaartegoeden direct en voor 12.00 uur beschikbaar te stellen. Dat heeft het NIB bekendgemaakt.

Icesave Nederland is onderdeel van de in problemen geraakte IJslandse bank Landsbanki. Het NIB is verbolgen over het feit dat toezichthouder De Nederlandsche Bank de afgelopen 36 uur niet adequaat heeft opgetreden, door niet in te grijpen bij Icesave Nederland.

De bank had tot dinsdagmiddag op haar website staan dat het een zeer solide bankinstelling is met een positieve beoordeling van de kredietwaardigheid. Ook stond er dat spaargeld te allen tijde vrij opneembaar was. ”Niets van waar”, aldus het NIB. ”Op dit moment kunnen spaarders helemaal niet in contact komen met de bank of bij hun tegoeden komen.”

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.