Home

Achtergrond

Belgische reisbranche woest over vliegtaks

De Belgische reisbranche is woest dat de regering er plotseling in januari een vliegtaks wil invoeren.

”De branche is met stomheid geslagen over het onaangekondigde plan”, aldus een groep reisbedrijven, luchthaven Brussel en enkele luchtvaartmaatschappijen. ”De sector is al getroffen door de huidige brandstofprijzen en de lage conjunctuur.”

De Belgische regering bedacht de belasting op vertrekkende passagiers in de nacht van maandag op dinsdag om een begrotingsgat te dichten. Nederland heeft die taks sinds 1 juli. Inmiddels heeft ook Ierland zo’n plan. De internationale koepel van luchtvaartmaatschappijen IATA spreekt over ”collectieve waanzin”.

Maar de federatie van autobusondernemers vindt dat de taks niet ver genoeg gaat. De luchtvaart hoeft nog steeds geen accijns of btw te betalen op kerosine, terwijl bussen dat wel moeten doen op diesel.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.