Home

Achtergrond 166 x bekeken

Belastingaanslag bij bedrijfsopvolging omlaag

De fiscale afhandeling van de bedrijfsopvolging wordt aanzienlijk vereenvoudigd.

Daarnaast gaan de tarieven in de Successiewet omlaag en de vrijstellingen omhoog. Dat zijn de belangrijkste onderdelen van een wijziging van de Successiewet van staatssecretaris Jan Kees de Jager (financiën), waarmee de ministerraad heeft ingestemd. De wijzigingen moeten per 2010 ingaan.

De Jager wil bedrijfsopvolgers voortaan voor maximaal 5 procent van het ondernemingsvermogen aanslaan; dat is de belasting die (alsnog) verschuldigd is als de onderneming binnen vijf jaar wordt beëindigd.

De Jager wil daarnaast de tarieven voor partners en kinderen verlagen naar 10 procent over de eerste 125.000 euro en 20 procent over de rest. De erfvrijstellingen wil hij juist verhogen, naar 600.000 euro voor partners en 19.000 euro voor kinderen. De Jager wil de maatregelen vooral betalen door belastingontduiking via allerlei ingewikkelde constructies tegen te gaan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.