Home

Achtergrond 159 x bekeken

Belasting op erfenissen fors omlaag

Staatssecretaris Jan Kees de Jager van Financiën verlaagt de successierechten. Het maximale tarief voor belasting op erfenissen gaat voor naaste verwanten als partners en kinderen omlaag van 27 procent naar 20 procent.

Dat heeft de bewindsman vandaag aangekondigd na een besluit hierover in de ministerraad. Het toptarief voor verwanten zoals neven, nichten en vrienden daalt van de huidige 68 procent belasting naar 40 procent.

De belastingverlaging zal de schatkist 235 miljoen per jaar kosten. De Jager wil een deel daarvan terugverdienen door maatregelen tegen het ontwijken van belasting zoals het wegsluizen van geld naar belastingparadijzen. Dat moet jaarlijks 160 miljoen euro opleveren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.