Home

Achtergrond 155 x bekeken

Belangenclubs: stel motoren vrij van bpm

Motoren zouden net als auto's vrijgesteld moeten worden van bpm.

Dat bepleiten verschillende belangenorganisaties, waaronder Bovag en de RAI Vereniging, vandaag in een brief aan staatssecretaris Jan Kees de Jager (Financiën).

Volgens de clubs is het weinig zinvol de bpm voor de tweewielers te handhaven voor een relatief kleine groep "en daarmee een geringe stroom aan inkomsten voor het rijk'' met alle kosten van dien.

In de belastingplannen van De Jager stelt hij voor de motorrijtuigenbelasting (mrb) voor motoren te verhogen en de bpm in stand te houden. Deels omdat motoren geen kilometerheffing gaan betalen en deels omdat motoren meer belastend zijn voor het milieu.

De belangenverenigingen stellen nu voor de bpm op motoren net als bij personenauto's af te bouwen en de inkomstenderving daarvan op te vangen met het verhogen van de motorrijtuigenbelasting. Voor die laatste belasting moet een nieuwe naam worden bedacht waaruit blijkt dat het een alternatief is voor de kilometerheffing die automobilisten wel voor de kiezen krijgen, aldus de verenigingen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.