Home

Achtergrond

Bedrijven veel zuiniger met energie

Minister Maria van der Hoeven van Economische Zaken noemt 2007 een "succesjaar'' voor energiebesparing in een brief aan de Tweede Kamer.

De ruim negenhonderd middelgrote bedrijven, die meerjarenafspraken maakten met de overheid om zuiniger met energie om te gaan, verbeterden de efficiency met gemiddeld 3,9 procent. Dat is ruim twee keer zoveel als in 2006.

De afgelopen jaren zijn projecten gestart die nu in de uitvoeringsfase komen. Zo verklaart SenterNovem, de organisatie van de overheid die regelingen uitvoert om de milieuzorg in bedrijven te verbeteren, het succes.

De 900 bedrijven waren goed voor een besparing die even groot is als het jaarlijkse verbruik van 86.000 huishoudens. De Nederlandse overheid besloot dit jaar de aanpak van de meerjarenafspraken te verlengen tot 2020. Van der Hoeven denkt dat de zogeheten convenanten met het bedrijfsleven meer resultaat opleveren dan dwingende wetgeving.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.