Home

Achtergrond

Bedrijven nemen sneller deurwaarder in arm

Bedrijven schakelen sneller deurwaarders in om hun geld te krijgen.

Door de kredietcrisis is het voor ondernemingen steeds moeilijker om uitstaande rekeningen te innen. Dat stelt de Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders (KBvG) maandag. ,,Financiële instellingen, maar ook het MKB, zijn meer aandacht gaan besteden aan het innen van oude vorderingen'', aldus Karen Weisfelt, directeur van de KBvG. "Kennelijk hebben ze het gevoel dat ze anders hun geld niet meer terugzien.''

Bedrijven schakelen volgens de organisatie niet alleen eerder een deurwaarder in, maar laten ook vaker beslag leggen. De crisis heeft nog niet geleid tot een toename van het aantal gerechtelijke procedures, aldus de KBvG.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.