Home

Achtergrond

Arnhem en Sluis zijn het groenst

Arnhem en het Zeeuwse Sluis zijn vandaag uitgeroepen tot respectievelijk groenste kleine stad en dorp van 2008.

Dat heeft de organisatie van de jaarlijkse nationale groencompetitie, Entente Florale 2008, laten weten. De twee plaatsen doen volgend jaar mee aan de internationale verkiezing waar steden en dorpen uit twaalf Europese landen aan meedoen. Arnhem en Sluis kregen hun trofeeën vandaag tijdens een bijeenkomst in Uden uitgereikt.

Arnhem werd door de jury een stad met vele gezichten genoemd: "Bekenstad en parkenstad met als opvallende accenten ook De Hoge Veluwe en het rivierenlandschap''.

De bloemaankledingen in het centrum van Sluis werden tot "een absolute topper'' gebombardeerd, terwijl de jury ook de inzet in de omgeving van het dorp roemde om de kwaliteit van natuur en landschap verder te ontwikkelen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.