Home

Achtergrond 162 x bekeken

Ansichtkaart niet naar Anne Frank Stichting

De nieuwjaarskaart die Anne Frank in 1937 naar een vriendin heeft gestuurd, komt niet in handen van de Anne Frank Stichting.

Dat heeft Paul van den Heuvel, zoon van een antiekhandelaar, vrijdag gezegd. Slechte ervaringen met de stichting zijn voor hem reden de kaart in eigen beheer te houden. "Misschien wordt hij dan ooit wel weer eens in een oude doos gevonden.''

De ansichtkaart werd gevonden in de curiosawinkel van de vader van Van den Heuvel, een antiekhandelaar in Naarden. Hij is gericht aan de inmiddels overleden Sanne Lederman. Haar zus, Barbara Lederman, had het schrijven graag willen hebben. In plaats daarvan heeft Van den Heuvel haar twee gevonden oude ansichtkaarten gegeven gericht aan haar zus die door een tante in 1938 uit Berlijn zijn gestuurd. Daarop staan hele verhalen die voor de familie emotionele waarde hebben. "Ze was er ontzettend blij mee.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.