Home

Achtergrond 176 x bekeken

'Al-Qaeda valt niet aan tijdens verkiezingen'

Er zijn geen signalen dat al-Qaeda van plan is de Verenigde Staten aan te vallen tijdens de presidentsverkiezingen op 4 november.

Dat heeft de Amerikaanse minister voor Binnenlandse Veiligheid, Michael Chertoff, donderdag gezegd.

Hij zei er wel bij dat de overheid alert moet blijven in de 2,5 maand na de verkiezingen. In die periode geeft president George W. Bush het stokje over aan de winnende kandidaat. "Tijdens zo'n overgang zijn er veel afleidingen, daarom is het van belang in die maanden extra op te letten zodat die afleidingen geen zwakke plek worden'', aldus Chertoff.

De minister waarschuwde verder voor al te verhitte retoriek tijdens de campagne. Die zou ertoe kunnen leiden dat "verwarde personen'' besluiten te gaan handelen. De campagne is de afgelopen weken verhard. Beide kandidaten maken elkaar continu verwijten, waar de aanhangers soms heftig op reageren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.