Home

Achtergrond

Akkoord over kleiner kassengebied West-Brabant

De provincie Noord-Brabant, de gemeente Steenbergen, Suiker Unie en de Tuinbouwontwikkelingsmaatschappij TOM zijn het eens over de omvang en plek van een groot kassencomplex en bedrijventerrein aan de toekomstige A4 in West-Brabant.

Met 320 hectare bruto compact gebouwd glas en 65 hectare bruto bedrijventerrein valt het Agro- en Foodcluster West-Brabant (AFC) kleiner uit dan met de eerder genoemde 500 en 140 hectare, blijkt donderdag uit de overeenkomst.

Het AFC komt in Prinslandse Polder ten oosten van de huidige A29 in Dinteloord. Partijen hebben afgesproken dat er geen kassen komen ten zuiden van de provinciale weg N268. Alleen als nut en noodzaak kunnen worden aangetoond komen daar in de tweede fase nog bedrijven.

In West-Brabant bestond veel onrust over de grootse plannen van de provincie. Volgens Noord-Brabant heeft de gekozen oplossing voldoende maatschappelijk draagvlak en is er voldoende ruimte voor het project.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.