Home

Achtergrond 1 reactie

Zweepslagen voor voeren met hete paprika

In Saudi-Arabië is een vrouw die haar stiefdochter had gedwongen een scherpe paprika op te eten, tot vijftig zweepslagen veroordeeld.

Ze heeft verklaard dat ze het 5-jarige meisje zo wilde opvoeden, meldde de Saudische krant Okaz vandaag. De echte moeder van het meisje, die verstoten is door de vader, had aangifte gedaan. Volgens de moeder heeft de radicale opvoedmethode psychische problemen bij haar dochter veroorzaakt.

In het conservatieve koninkrijk geldt de sharia, de strenge islamitische wetgeving, waarbij lijfstraffen veelvuldig worden opgelegd. Volgens Okaz proberen naasten van de veroordeelde vrouw de moeder nog op andere gedachten te brengen om te voorkomen dat het vonnis daadwerkelijk wordt uitgevoerd.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Joop

    Lang leve de beschaving!

Of registreer je om te kunnen reageren.