Home

Achtergrond 146 x bekeken

Zorgen Europarlement om Duitse gasleiding

De geplande gaspijp van Rusland via de Oostzee naar Duitsland leidt tot grote zorgen in het Europees Parlement.

De geplande pijpleiding brengt risico's voor het milieu met zich mee. "In de Oostzee zijn veel chemicaliën en munitie gedumpt. Die kunnen vrijkomen. Munitie opruimen dus bij de aanleg van de pijp op de bergachtige zeebodem'', waarschuwt Europarlementslid Dorette Corbey (PvdA) na een hoorzitting in Brussel vandaag.

Corbey heeft verder zorgen dat de pijp Polen en de Baltische staten niet aandoet. "Wij moeten die landen verzekeren dat ze gas krijgen als ze een probleem zouden krijgen met Rusland.''

Corbey vindt het prima dat de zogeheten Nordstream-leiding de energiezekerheid vergroot. Wel vreest ze dat het Russisch gasbedrijf Gazprom een erg grote leverancier wordt van de EU. "Het Microsoft van de energiesector'', stelt Corbey. "Misschien moet commissaris Kroes hier ook eens naar kijken.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.