Home

Achtergrond 193 x bekeken

ZON: einde aan sterke daling leden

ZON Fruit & Vegetables zag in 2007 het aantal leden teruglopen van 511 naar 470.

Die daling van 8 procent is minder dan landelijk, concludeert de afzetorganisatie. De laatste jaren zakte het ledental in Limburg juist harder dan landelijk. "We verwachten dat die trend ten einde is en dat het aantal leden niet sterk meer zal dalen." De uitgeschreven leden zijn vooral stoppers, zegt de woordvoerder.

De omzet van de afzetorganisatie bleef in 2007 gelijk op 237 miljoen euro (productomzet). Inclusief verpakkingsactiviteiten en logistiek bedroeg de omzet 283 miljoen euro, ook ongeveer gelijk aan 2006. ZON spreekt van een matige prijsvorming in 2007, maar een positief laatste kwartaal trok de omzet recht.

ZON gaat voor de komende jaren uit van een stijgende omzet en areaal door uitbreiding in Egypte en andere teeltgebieden in Nederland.

Of registreer je om te kunnen reageren.